Poliisi paljastaa 20 peltipoliisien kamerapaikkaa

pol17Tietyöt ja ruuhkat hidastavat juhannuksen meno- ja paluuliikennettä. Mahdollisesta ruuhkasta ohi päästyään tulee kuitenkin muistaa pitää nopeus rajoitusten mukaisena, ja näin myös turvallisena.

– Juhannusliikenteeseen kannattaa varata aikaa, jottei tarvitse edes yrittää liikenneturvallisuuden kustannuksella kurottaa ruuhkassa menetettyä aikaa kiinni muilla tieosuuksilla, muistuttaa ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisilaitokselta.

Juhannuksen menoliikenne keskittyy torstaina ja perjantaina pääkaupunkiseudun ulosmenoteille. Menoliikenteen vilkkain päivä on torstai 23.6. ja esimerkiksi valtatie nelosella on yli puolet enemmän liikennettä kuin tavanomaisena kesäviikonloppuna.

Helsingin poliisi muistuttaa, että koko maassa liikennekäyttäytymistä valvovat niin poliisin silmäparit, kuin automaattinen nopeusvalvonta. Kaikissa automaattivalvontapisteissä eli niin sanotuissa peltipoliiseissa ei ole jatkuvasti kameraa. Alla on kuitenkin lista 20 peltipoliisin paikasta, joissa on varmasti kamera:

 • Helsinki Mäkelänkatu Vaakalinnuntien risteys E
 • Helsinki Mechelininkatu x Et Hesperiankadun risteys E
 • Asikkala Vt 24 Loukkuharju E
 • Hollola Vt 24 Paimela eteläinen P
 • Varkaus Vt 23 Taipaleentie 4 I
 • Juva Vt 5 Halla-aho E
 • Sipoo MT 148 Savijärvi I
 • Nurmijärvi Kt 45 Ridasjärvent. liittymä P
 • Valkeala Kt 46 Oravala Etelä P
 • Luumäki Vt 6 Kaitjärvi itä L
 • Lappi Vt 12 Kauklainen L
 • Pori Vt 2 Hesburger P
 • Espoo Kehä I Leppävaara I
 • Tammisaari Vt 25 Tammisaari L
 • Pulkkila Vt 4 Pulkkila 13 kk P
 • Ii Vt 4 Ii:n Shell P
 • Uusikaarlepyy Vt 8 Alajepua,Vt 19 risteys E
 • Kokkola Vt 8 Isokylä P
 • Hämeenkyrö Vt 3 Kyröspohja E
 • Tampere Vt 12 Linnainmaa L

– Kameroita on toki myös muilla osuuksilla, yhteensä koko maassa juhannuksen aikaan noin 70. Tässä listassa on kuitenkin mainittuna paikat, joissa kamera on varmasti ylinopeutta valvomassa, Pasterstein paljastaa.