Mynämäen ulosajossa kuoli matkustaja

pol14Mynämäellä torstaina klo 23.20 Kirkkokadulla kadulta suistuneessa autossa ollut matkustaja on menehtynyt saamiinsa vakaviin vammoihin.

Esitutkinnassa on tähän mennessä selvitetty, että Mynämäellä vakituisesti asuva vuonna 1998 syntynyt mies oli kuljettanut erittäin kovaa nopeutta käyttäen käytössään ollutta henkilöautoa Yläneentietä kohti Mynämäen keskustaa. Kyydissä matkustajina oli 4 muuta samalta seudulta kotoisin olevaa vuosina 1998-1999 syntynyttä nuorta.

Kuljettaja oli ylittänyt risteyksen hidastamatta yli VT 8:n ja Kirkkotien alussa hän oli menettänyt kuljettamansa henkilöauton hallinnan. Auto oli ajautunut kulkusuuntaansa nähden tien vasemmalle puolelle ja pyöriensä varassa ympäri pyörien oli lopulta törmännyt päin puuta.

Kaikki autossa olleet nuoret loukkaantuivat ja kuljetettiin hoitoon TYKS:aan. Vakavimmin loukkaanut, takapenkillä matkustanut, vuonna 1999 syntynyt nainen oli heti tapahtumapaikalla tajuton. Hoitotoimenpiteistä huolimatta hänet todettiin tänään puolen päivän aikaan aivokuolleeksi.

Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä kuolemantuttamuksena. Auton kuljettajana toiminut mies on tällä hetkellä pidätettynä. Asiassa ei tällä hetkellä epäillä olevan alkoholilla osuutta.