Rattijuopot poliisin syynissä – Rattijuopumukset ovat kesäajan vitsaus

DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA

Poliisi suorittaa tehostetusti rattijuopumusvalvontaa 25.–31.7.2016 koko maassa. Rattijuopumustapauksissa on viimeisen kolmen vuoden aikana kuollut keskimäärin 49 ja loukkaantunut 600 henkilöä vuosittain. Tämä on kaikista tieliikenteessä menehtyneistä viidennes ja loukkaantuneista yhdeksän prosenttia.

Valvontajakso sijoittuu tähän ajankohtaan Poliisihallituksen poliisitarkastaja Pasi Kemppaisen mukaan syystä että rattijuopumukset ovat erityisesti kesäajan vitsaus. Vuodesta toiseen rattijuoppojen aiheuttamien henkilövahinkojen määrissä on piikki kesäkuukausien aikana.

– Ihmisillä on kesällä enemmän vapaa-aikaa ja usein siihen kuuluu erilaisten päihteiden käyttöä. Kesän aikana myös osallistutaan aktiivisesti eri tapahtumiin, joihin tarvitsee liikkua tavalla tai toisella. Tunnettua myös on, että päihteiden vaikutuksen alaisena harkintakyky saattaa pettää, ja ajoon lähdetään riskeistä piittaamatta, Kemppainen sanoo.

Poliisi kannustaa tienkäyttäjiä valitsemaan vaihtoehtoisia kulkumuotoja, jos päihteet kuuluvat vapaa-aikaan.

– Yksi hyvä tapa on varmistaa kaveriporukassa, että kuski pysyy selvänä, on tarjota illan alkoholittomat juomat hänelle yhdessä. Toinen hyvä tapa on liikenneturvallisuuskampanjan #rohkee mukaan varmistaa, että kukaan ei lähde päihtyneenä ajoon, Kemppainen sanoo.