Koulupoika menehtyi jäätyään kuorma-auton alle Vihdissä

pol18Hätäkeskukseen tuli maanantaiaamuna klo 7.13 ilmoitus tieliikenneonnettomuudesta, jossa lapsi oli joutunut kuorma-auton töytäisemäksi. Paikalle hälytettiin sairaankuljetuksen, pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköitä. Paikalla todettiin, että lapsi oli menehtynyt saamiinsa vammoihin.

8-vuotias poika oli kulkenut jalan Olkkalantien (tie 1241) oikeaa laitaa kohti Vihdin kirkonkylää. Kyseisellä tieosuudella ei ole kevyen liikenteen väylää, vaan kevyt liikenne käyttää tien piennarta. Samaan suuntaan oli kulkenut n. 50-vuotias mieshenkilö kuorma-autolla. Vielä tällä hetkellä tuntemattomasta syystä kuorma-auto oli osunut poikaan, jonka seurauksena poika oli lentänyt tien reunaan.

Tapahtumapaikalla tie on suora ja näkyvyyttä satoja metrejä. Tapahtuma-aikaan keli on ollut pilvipoutainen, oli vielä aamuhämärä ja tie valaisematon, tien pinta on ollut kuiva. Alkoholilla ei ole ollut osuutta asiaan.

Poliisi on suorittanut paikalla teknistä tutkintaa. Asiaa tutkitaan nimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus. Asian osalliset ja silminnäkijät on puhutettu tapahtumapaikalla, tutkinta jatkuu kuulusteluilla. Myös liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta on suorittanut onnettomuustutkintaa paikan päällä.