Kruunupyyssä mukana hyvää tuuria liikenneonnettomuudessa

Torstaina klo 12.30 aikaan tapahtui liikenneonnettomuus Kruunupyyssä VT8:lla. Onnettomuudessa oli osallisena linja-auto, 2 kuorma-autoa sekä henkilöauto.

Ajoneuvoyhdistelmä ajoi Kokkolan suunnasta kohti Vaasaa tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle pysäköintipaikalle. Ajoneuvoyhdistelmän takana tuli linja-auto, jonka kuljettaja ei huomannut ajoissa, että ajoneuvoyhdistelmä oli pysähtyneenä ja aikeissa kääntyä.

Linja-auton kuljettajan mukaan hän ei olisi saanut linja-autoaan pysähtymään ja päätti ohittaa ajoneuvoyhdistelmän vasemmalta. Linja-auton kuljettaja ei huomannut, että vastakkaiselta suunnalta tuli samanaikaisesti kuorma-auto sekä henkilöauto.

Vastaantulevat ajoneuvot joutivat väistämään ojaan välttääkseen yhteentörmäyksen. Henkilöauto törmäsi rumpuun ja ajautui takaisin tielle. Kuorma-auto ohjautui ojan kautta takaisin tielle alkaen heittelehtimään ja ajautui uudelleen ojaan vasemmalle puolelle.
Sekä kuorma-auto että henkilöauto vaurioituivat. Linja-autossa oli noin 30 matkustajaa, mutta kukaan ei loukkaantunut. Kuorma-auton kuljettaja vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Onnettomuushetkellä satoi runsaasti lunta ja tien pinta oli erittäin liukas.