Kaksi menehtyi liikenneonnettomuudessa Kemijärvellä

Keskiviikkona klo 15 jälkeen Kemijärven suunnasta tullut matkailuauto törmäsi Rovaniemen suunnasta tulleeseen täydessä tukkilastissa olleeseen täysperävaunuyhdistelmään Ketolan ja Hyypiön välillä Rovaniementiellä (tie 82) Kemijärvellä.

Matkailuauto tuhoutui pahasti jääden lähes törmäyspaikalleen. Täysperävaunuyhdistelmä ajautui tien oikealle puolelle ojaan kaatuen sinne. Kummankin ajoneuvon kuljettajat menehtyivät ajamiinsa autoihin tapahtumapaikalla. Autoissa ei ollut matkustajia.

Tapahtumapaikalla tie on mutkainen ja mäkinen. Sää oli pilvipoutainen ja tie kuiva. Liikenneonnettomuudella ei poliisin tietojen mukaan ole ulkopuolista näkijää.

Paikalle oli hälytettynä useita pelastuslaitoksen sekä poliisin yksiköitä. Tie 82 tapahtumapaikalla oli suljettuna usean tunnin ajan onnettomuuden tutkinnan sekä raivaamisen vuoksi ja liikennettä ohjattiin käyttämään kiertoteitä.

Poliisi ja liikenneonnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuuden syytä.