Poliisi valvoi liikennettä tehostetusti – turvavyö unohtui jälleen monelta autoilijalta

Poliisi tapasi kuluvan viikon valtakunnallisessa liikennevalvonnassa jälleen runsaasti ihmisiä ilman turvavöitä sekä matkapuhelinta käyttäviä autoilijoita ilman hands free -laitteita.

Kaksikymmentä autoilijaa ohitti pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen auton ja samoin neljäkymmentä autoilijaa ei antanut suojatiellä kulkeneille tietä.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Timo Ajaste korostaa turvavöiden käytön tärkeyttä.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa. Vyö tulee kiinnittää aina myös lyhyillä asiointimatkoilla ja takapenkillä.

Hän myös muistuttaa, että ajo-olosuhteiden vaikeutuessa syksyn tulon myötä korostuu entisestään se, että kuljettajien olisi keskityttävä vain ajamiseen ja muun liikenteen havainnointiin eikä esimerkiksi matkapuhelimen käsittelyyn ajaessaan.

Poliisi käytti viime viikon tehovalvontaan 2 015 työtuntia. Turvavöitä käyttämättömiä kuljettajia tai matkustajia tavattiin 560. Matkapuhelinta ajon aikana käyttäneitä kuljettajia oli 415. Valvonnassa todettiin 75 kuljettajan ajaneen päin punaista valoa tai jättäneen noudattamatta STOP-liikennemerkin.

Ulkomaalaisvalvontaa muun valvonnan yhteydessä

Ulkomaalaisvalvonnassa tarkastettiin 850 henkilöä. Ulkomaalaislain rikkomuksia ilmeni viisi. Lisäksi valvonnan seurauksena käynnistettiin neljä käännytysasiaa ja yksi karkotusasia.

– Ulkomaalaisvalvontaa suoritetaan perinteisesti osana muuta poliisin valvontaa, kuten tässä tapauksessa liikennevalvonnan yhteydessä. Valvonnan yhteydessä tarkistetaan ulkomaalaisen maassa oleskelun edellytykset. Mikäli tavataan laittomasta maassa oleskelevia henkilöitä, heidän osalta ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin, ylikomisario Ari Jokinen Poliisihallituksesta sanoo.