Kolari takaa-ajon yhteydessä Oulunsalossa Karhuojalla

Oulunsalossa takaa-ajotilanne johti kolmen auton kolariin. Pakeneva ajoneuvo törmäsi Karhuojantiellä suurella nopeudella pysäytystehtävän johdosta pysähtyneenä ja tyhjillään olleeseen poliisiajoneuvoon. Törmäyksen yhteydessä pakeneva ajoneuvo törmäsi myös vastaantulevaan henkilöautoon.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin 19.4.2018 klo 11 jälkeen mahdollisesti meneillään olevasta asuntomurrosta Oulun Heinäpäästä Tullivahdinkadulta. Tekoon epäillyt poistuivat tapahtumapaikalta valkoisella farmarimallisella Nissan Primera-merkkisellä henkilöautolla.

Poliisi sai havainnon etsitystä ajoneuvosta ja ajoneuvo lähti pakenemaan Oulun keskustan suunnasta Etelä-suomen Maantietä Kempeleen suuntaan. Takaa-ajo jatkui Kempeleen kuntakeskuksen ja Sarkkirannan kautta Kempeleentielle ja sieltä edelleen Lentoasemantien suuntaan. Vihiluodon alueelta takaa-ajettu ajoneuvo suuntasi Lentoasemantielle Etelä-Suomen Maantien suuntaan pysäytysyrityksistä huolimatta ajonopeuden noustessa korkeimmillaan 180km/h.

Pakeneva ajoneuvo törmäsi Karhuojantiellä suurella nopeudella pysäytystehtävän johdosta pysähtyneenä ja tyhjillään olleeseen poliisiajoneuvoon. Törmäyksen yhteydessä pakeneva ajoneuvo törmäsi myös Lentoasemantietä Lentoaseman suuntaan kulkeneeseen henkilöautoon. Vastaantulevan ajoneuvon kuljettaja ja pakenemassa olleen ajoneuvon kuljettaja ja matkustaja loukkaantuivat törmäyksessä. Vammojen laadusta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Pakoautossa olijoiden epäillään murtautuneen Tullivahdinkadulla asuttuun huoneistoon ja samassa yhteydessä pahoinpidelleen huoneistossa tapahtumahetkellä ollutta henkilöä.

Tapahtumapaikalta otettiin kiinni kaksi henkilöä ja tapahtumaa tutkitaan mm. nimikkeillä murhan yritys, törkeä ryöstö, törkeä pahoinpitely ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Poliisi pyytää murtautumisen ja takaa-ajon silminnäkijöitä ilmoittamaan mahdolliset havaintonsa tapahtumasta poliisin vihjenumeroon 0295 416 194.