Hurja ulosajo Alavieskassa

Alavieskassa vt 27:lla tapahtui 15.5.16 klo 02.30 henkilöauton ulosajo.Henkilöauton kuljettajana toiminut ulkopaikkakuntalainen vuonna 1990 syntynyt mies menetti hurjan ylinopeuden vuoksi auton hallinnan seurauksella, että auto ajautui nelipyöräluisussa tien vasemmalle puolen ojaan. Auto kulki tienpientareella/ojassa n 140 metrin matkan, sekä pyöri useita kertoja katon kautta ympäri, päätyen kuitenkin rattailleen.

Auto oli hetkeä ennen ulosajoa ohittanut kaksi autoa, joiden kuljettajat kertoivat, että ohittajan auto oli kulkenut todella hurjaa ylinopeutta. Molemmat arvioivat ohittajan nopeudeksi 150 – 200 km/h.

Ulosajaneen auton kuljettaja oli yksin autossa, eikä hän loukkaantunut ulosajossa juurikaan. Ambulanssi kuljetti hänet ensiapuun Ouluun tarkistettavaksi.

Ulosajaneen auton kuljettajan epäillään syyllistyneen asiassa törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, sekä törkeään rattijuopumukseen, koska hän puhalsi poliisin alkometriin 2.07 promillen lukemat.