Henkilöauton kuljettaja menehtyi liikenneonnettomuudessa Kuopion Nilsiässä

pl01Poliisi sai klo 14.25 ilmoituksen kahden henkilöauton kolarista Nilsiässä. Tehtävälle hälytettiin lukuisia poliisin, pelastuksen ja ensihoidon yksiköitä. Pajujärventietä Nilsiän suuntaan matkalla ollut auto ajautui loivassa mutkassa kylki edellä vastaantulijoiden kaistalle ja törmäsi vastaan tulleen auton keulaan noin puoli kilometriä ennen Varpaisjärventien risteystä.

Nilsiän suuntaan matkalla olleen ajoneuvon 20-vuotias, kuopiolainen mieskuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalle. Toista autoa kuljettanut 63-vuotias, paikkakuntalainen nainen kuljetettiin sairaalahoitoon Kuopioon. Hänen vammansa ovat vakavia, mutta eivät hengenvaarallisia. Autoissa ei ollut matkustajia.

Tie onnettomuuspaikalla oli poikki noin puolitoista tuntia ja klo 16.45 alkaen tie avattiin liikenteelle normaalisti. Poliisi ja tutkijalautakunta selvittävät onnettomuuden syytä. Onnettomuuspaikalla oli tapahtuma-aikaan normaali liikennesää.

Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella on menehtynyt liikenneonnettomuuksissa
tämän vuoden aikana jo 14 henkilöä. Pohjois-Savossa kuolleita on seitsemän.