Kaksi lasta kuoli liikenneonnettomuudessa Kolarissa

aslak1Valtatiellä 21 Kolarissa, Pohjasvaarasta hieman pohjoiseen, tapahtui tänään lauantaina klo 16 aikaan liikenneonnettomuus jossa kuoli kaksi kuorma-auton hytissä ollutta lasta.

Kuorma-auton ja siihen kytketyn perävaunun yhdistelmä oli menossa pohjoisen suuntaan. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajoneuvoyhdistelmän perävaunu oli alkanut heittelehtimään ja kaatunut sen seurauksena tielle. Itse kuorma-auto oli kulkeutunut kulkusuunnassaan vasemmalle ojaan kaatuen kyljelleen.

Kuorma-auton hyttiosassa oli kuljettaja ja viisi alaikäistä lasta. Kaksi lapsista kuoli tapahtuman seurauksena tapahtumapaikalle. Kolme lasta kuljetettiin paikalle saapuneilla Aslak-pelastushelikopterilla, sekä rajavartioston ja Finnhemsin helikoptereilla Rovaniemelle ja Ouluun sairaalaan hoitoon. Loukkaantuneiden vammoista, tai vammojen vakavuudesta ei poliisilla ole tietoa.

Tie onnettomuuspaikalla on poikki ja paikalle on järjestetty kiertotie Väylänvarrentielle onnettomuuspaikan ohi. Poliisi ohjaa liikennettä tapahtumapaikalla.

Tapahtumapaikalle on hälytetty onnettomuustutkintalautakunta.